torsdag 19 februari 2009

Go Seahawks!

Igår var vi på vår första basketmatch här på UNCW! Seahawks vann med tre poäng och stämningen var på topp! Det var riktigt kul att se cheerleaders, skolband och maskoten "Sammy the Seahawk" in action. Sedan bestämde vi oss för att gå på bio. Skolan har en riktigt stor biosalong och de flesta filmerna är gratis för studenter.

Seahawks i vitt/teal - Publiken i teal, skolans officiella färg

I fredags var vi ett gäng och bowlade. De gånger vi försökt boka bord, eller som i fredags boka bowlingbanor så har vi fått samma svar:
- Sorry, we don't take reservations
Detta har inneburit att vi ofta behövt vänta cirka en timme på att få ett bord, och så även i fredags. Vi fyllde väntetiden med intressanta diskussioner och drinkar så det var inga större problem. En av drinkarna var riktigt god, men namnet på den förblir ett mysterium - vi slutade fråga efter att ha bett bartendern vid flertalet tillfällen upprepa namnet på den ungefär fem gånger! Kvällen blev riktigt lyckad, och det blev faktiskt ganska många strikes! :) Tilläggas kan också att man i bowlinghallen kunde köpa strumpor i en godismaskin. Bland m&m's och oreos fanns det även vita tubsockor att välja bland. Ganska smart då många säkert upptäcker att de inte har strumpor på sig när de ska stoppa fötterna i bowlingskorna!

Chips, donuts eller kanske ett par strumpor!?

Vi har också förstått att "The Swedish Twins" är mer omtalade än vad vi först trott. Vår källa, som består av en annan svensk student, har tidigare i veckan hört en diskussion som några andra internationella studenter haft angående mitt och Mias klädval. Tilläggas kan att vi hade identiska kläder på oss och diskussionen gällade huruvida vi bestämt detta i förväg eller om det hela var ett sammanträffande. Här på UNCW är mjukis- och pyjamasbyxor mycket vanligt förekommande och man kan väl säga att jag och Mia har tagit seden dit man kommer. Vi klär oss ganska ofta i mjukiskläder och då vi införskaffat likadana tröjor och byxor med UNCW-loggan på så antar jag att vi verkligen gör skäl för namnet "The Swedish Twins". Så också gällande våra beställningar av smörgåsar. Jag och Mia beställer alltid varsin "wholegrain sub with turkey", och får alltid frågan om vi verkligen inte ska ha något mer än kalkon:
- What, no cheese!?
Nu har en dam i personalen börjat känna igen oss och vet precis vad vi vill ha! Ganska praktiskt får man säga..

Jag och Mia på väg hem från Walmart

Nästa vecka har vi två prov och ett seminarium, detta under loppet av två dagar. Det blir en del plugg de närmaste dagarna, men även biobesök och shopping står på schemat! Och nu har nedräkningen till spring break börjat på allvar, om mindre än två veckor är vi i Miami! :)

Under veckan har jag bland annat kunnat konstatera att...
...min fot mår mycket bättre
...Johan är stolt ägare av en plattång..!
...svenskar har svårt att vara spontana - planering är ett måste!

Take care!

2 kommentarer: